David Stenlund ny vd för Garga Group AB

Aug 23, 2019

Investmentbolaget Garga Group AB med säte i Umeå rekryterar David Stenlund som ny vd. Han ersätter Thomas Karlsson som återgår till rollen som styrelseordförande och fortsatt delägare av Garga Group AB.

Garga Group investerar i och utvecklar norrländska kunskaps- och tillverkningsföretag som besitter en unik branschkompetens. Koncernen verkar för att skapa tillväxt och innovationskraft i närregionen och består idag av dotterbolagen Dipolar AB och Gluetec AB med verksamheter i Skellefteå, Sorsele och Piteå. Totalt omsätter dotterbolagen 42 MKR på sammanlagt 24 anställda. Målsättningen är att öka tillväxten genom att utveckla säljarbetet och fortsatt fokus på processeffektivisering.

Garga Groups avgående vd Thomas Karlsson är mycket glad över rekryteringen:

Davids gedigna erfarenhet av försäljning i både små tillväxtbolag och stora internationella organisationer kommer att vara en stor tillgång i vårt fortsatta arbete säger Thomas Karlsson, som kvarstår som styrelseordförande och delägare av Garga Group AB.

David Stenlund har en lång erfarenhet av distribution och försäljning för varumärken som bl a Norrmejerier och Coca-Cola. Han kommer närmast från uppdraget som vd för båttillverkarna ANYTEC och Ockelbo Aluminiumbåtar.

Jag ser fram emot att bli en del av denna koncern och förhoppningsvis kunna bidra till den fortsatta tillväxten säger David Stenlund, tillträdande vd Garga Group AB.

David Stenlund tillträder som vd för Garga Group AB den 15 oktober 2019.

Kontaktpersoner

Vid frågor om Garga Groups verksamhet vänligen kontakta:

Thomas Karlsson
Styrelseordförande Garga Group AB
thomas@garga.se
070-636 76 71

Kontakta oss