Garga Group förvärvar Umpac

Apr 4, 2022

Investmentbolaget Garga Group AB har per den 17 mars förvärvat samtliga aktier i förpackningsspecialisten UMPAC AB i Umeå. I samband med förvärvet blir säljaren Torvald Östensson även minoritetsägare i Garga Group AB genom att nyemitterade aktier utgör en del av köpeskillingen.

– UMPAC är ett anrikt bolag som utvecklat och tillverkat förpackningar och förpackningsmaterial i nära 40 års tid. De senaste åren har vi påbörjat en tillväxtresa med ny lokal, moderniserad maskinpark och nya kundkontrakt som expanderat verksamheten rejält. Garga Group kan bidra med både kompetens och kapital för att hjälpa oss att öka takten ytterligare, säger Torvald Östensson, VD och säljare av UMPAC AB.

Garga Group förvärvar Umpac

En hållbar och expansiv investering

UMPAC AB blir den tredje investeringen i Garga Group och utgör ett första steg på den förvärvsresa som Garga Group annonserat tillsammans med den nya huvudägaren Treac AB.

– UMPAC har en unik kompetens och erfarenhet inom förpackningar i solid kartong. Det är ett viktigt segment för att öka andelen hållbara förpackningar och möjliggöra utfasning av plastmaterial, vilket stämmer väl överens med våra värderingar. Vi har mycket starkt förtroende för det arbete som bedrivits med att utveckla UMPAC under senare år och ser bolaget som ett välkommet tillskott till Garga-familjen, säger Garga Group AB:s VD David Stenlund.

Garga Group AB

Garga Group investerar i och utvecklar företag med stark position och kompetens inom sin bransch. Genom aktiva ägartillsatser tillförs struktur och långsiktigt hållbara kompetenser, målsättningen är att tillsammans med entreprenören lyfta bolaget till nästa nivå.

Portföljen består i dag av dotterbolagen Gluetec AB och Dipolar AB. Gluetec tillverkar trådtöjningsgivare i egen fabrik i Sorsele, och Dipolar utvecklar kraftaggregat för magnetroner med huvudkontor i Skellefteå.

UMPAC AB

UMPAC är ett bolag med hemvist i Umeå som är specialiserat på tillverkning av förpackningar i solid kartong med kvalificerat tryck. Bolaget erbjuder hållbara och kundanpassade lösningar med egen design, layout och konstruktion samt etiketter.

Bolaget leds av VD Torvald Östensson sedan år 2012.

 

Kontaktpersoner:

Garga Group AB, David Stenlund 070-517 34 64

UMPAC AB, Torvald Östensson 070-238 02 50

 

Umpac logotyp

Kontakta oss