Gluetec ökar produktionen i samarbete med HBM

Oct 24, 2018

Gluetec AB ökar produktionskapaciteten genom ett utökat samarbete med HBM, en av Gluetecs största och äldsta leverantörer. Utöver samarbetet kring produktutveckling av trådtöjningsgivare sker numera också legotillverkning i HBMs regi. Initialt innebär samarbetet en ökad kapacitet på cirka 20 procent, men en ökning uppemot 50 procent är fullt realistisk.

Det utökade samarbetet omfattar halvfabrikat av givare i HBMs regi. Slutproduktion och kvalitetskontroller sker därefter hos Gluetec i Sverige. Förutom ökad kapacitet bidrar det också till större flexibilitet i framtida kundprojekt.

– Samarbetet gör det möjligt för oss att på kort tid skala upp produktionen. Vi ser det som realistiskt att öka produktionen upp till 50 procent om det skulle behövas, säger Helena Back, VD Gluetec AB.

Tyska HBM är en världsledande aktör inom töjnings- och mätteknik med verksamhet i omkring 30 länder världen över. Bolagets produkter och kunnande har haft en betydande roll för Gluetecs produktutveckling under de senaste 16 åren.

– Vi har samarbetat med Gluetec i över 16 års tid. Vi är glada över att hjälpa Gluetec hålla en kvalitet i världsklass och öka kapaciteten, säger Joachim Lehnert, Sales Engineer på HBM Sverige.

Läs hela nyheten på https://www.gluetec.se/gluetec-okar-samarbete-med-hbm.

Kontakta oss