Sorseleföretagen mest lönsammaste i länet

Dec 19, 2018

Företagen i Sorsele är de mest lönsamma i hela Västerbotten enligt Företagarna. Samtidigt får Sorseles företagsklimat högst betyg av alla kommuner i Norrland, enligt en undersökning genomförd av Svenskt Näringsliv.

Det är andra gången som Företagarna undersöker lönsamheten baserat på årsbokslut. Årets resultat baseras på årsbokslut från 143 507 aktiebolag. I snitt har företagen i Sorsele en avkastning på sysselsatt kapital motsvarande 25 procent, jämfört med rikssnittets 12 procent. Gluetec toppar sedan tidigare Affärsliv24:s listaöver aktiebolag i Sorsele med högst beskattningsbar inkomst deklarationsåren 2017 och 2018.

– Det är roligt att Sorsele står sig i konkurrensen, och att det finns så många goda exempel på framgångsrika företag också utanför storstäderna, säger Gluetecs VD Helena Back.

Sorsele kommuns företagsklimat blev nyligen rankat som bäst i hela Norrland. Rankingen genomförs årligen av Svenskt Näringsliv och baseras i år på enkätsvar från företag samt statistik från SCB och UC.

Kontakta oss